Enslig ulv

Gud for ei herlig lukt. Sigarlukt. Leiligheta dunsta. Klær må vaskes for å få den ut. Elska det. Det betyr nemlig én ting. Ok, to da, for ikke bare har det vært røyka sigar, det har vært guttekveld. Her i helga blei e overraska over at to av mine nærmeste kompisa kom på døra. Ikke bare det, men han Johan hadde nettopp kommet hjem fra Cuba, og kom med gave. Tre Cohiba-sigara i et lekkert skinnetui. Det skal ikke mer til for å gjøre en stakkar lykkelig. Det blei nåkke tima med sigarrøyk, god musikk og kameraderi. For skal e være heilt ærlig så skjer ikkje det så ofte så derfor e det enda kjekkere når det skjer.

E har no blitt 33 år, 34 i september. Det må vel kalles voksen samme kor mye e har stritta imot. Det vil si at dei fleste av vennane mine har voksne forpliktelsa. Dei har en jobb dei må møte opp på, en bedre halvdel, og barn som kreve sitt. Johan, han har begynt «mykt» - med Husky… Da kommer såkalt male bonding i baksetet, selv om det må sies at mine kompisa e vel bedre enn dem fleste. Det skal dem ha.

Forpliktelsa? A4 liv? Ikkje e. E e en enslig ulv. Eller mer enslig pusekatt kanskje. E jobba hjemmefra, ifølge kjærlighetslivet mitt bør e begynne å spille Lotto, og ikkje har e forplanta me. For å være heilt ærlig så skremme tanken på små trippende føtter me litt. Brødrene mine har vel til sammen et halvt fotballag no. Niese og nevøa som e forguda. Som e kan stikke i snop når foreldra ikke ser. La dem herje med onkel så mye som e klare. Nakken ekkje heilt god etter at minstegutten brukte onkel til klatrestativ, for å så bruke ansiktet mitt som trampoline. For ka gjør man ikkje for dei små man e glad i. Men når e blir sliten så e det jo bare å gå der i fra. Det e litt greit til e savna dem igjen. Så enslig ulv e e. Nåkke som gjør dem sporadiske guttekveldane enda viktigere. No mene e jo at litt male bonding e viktig i dagens samfunn generelt, men for et sosialt dyr som me kan det vel sies at det e viktigere enn hos dei fleste.

E huska han Johan fant på for en del år siden at vi skulle starte en liten privat pokerkveld og invitere en del fyra. Kjempeidé tenkte e! Endelig ei unnskyldning til å drikke whisky, røyke sigar, og prate skitt med andre mannfolk med jevne mellomrom. Va koselig det, men gikk vel ikkje så lenge før e forstod at det va faktisk flere som tok pokeren sin litt mer alvorlig enn me. Sir vel litt når du blir bedt å holde munn og spille av en bergenser. Men va gøy så lenge det varte. Så når kveldane fylles med sigarlukt, latter og testosteron e dinne sunnmørske ulven her fornøyd. Da ula e mot månen. Eller mjaua...

Over og ut fra Demmagutt.


Hva gjør du og vennene dine på når dere skal kose dere? Fortell oss i kommentarfeltet!
Tags: