Ålesund Phoenix reiser seg fra asken for å sette byen i brann

(Foto: Lagbilde Ålesund Phoenix)

De siste par månedene har det i det stille pågått et nitidig arbeid for at byen Ålesund skal få en ny ting å snakke om. En liten gjeng engasjerte sjeler har bestemt seg for å starte en ny sportsklubb for Ålesund og omegn: Det holder nå på å bli den amerikanske fotball-klubben Ålesund Phoenix. Arbeidet begynte i vår med at rogalendingen og ildsjel i miljøet i Norge, Jarle Magnus Henriksen, synes det var synd at det ikke var en amerikansk fotball-klubb på kysten mellom Trondheim og Bergen, enda vår region er folkerik. Så han postet en annonse via Facebook-siden Amerikansk fotball som flere svarte på. En liten stund senere var det dannet en lite kjerne med ildsjeler i området.

Nicholas Øverland Haagensen og Morten Johan Henriksen fra Ålesund, Andreas Kvemo som er svensk men har bodd i byen i flere år, Roger Graber bosatt på Vatne men ble «importert» fra Sveits til Norge for noen år siden for å spille i Eidsvoll 1814 (amerikansk fotballklubb i øverste divisjon), og sist men ikke minst Daniel Clouston som er født i Brasil men vokst opp i USA og har flere år bak seg både som spiller og trener fra begge land, med et delstatsmesterskap under beltet fra Brasil. Andreas Kvemo har spilt for flere av de beste klubbene i Norge og Sverige, Roger Graber har som sagt spilt for Eidsvoll 1814 i Norge men har også spilt for en av toppklubbene i Sveits og vært involvert i det sveitsiske landslaget. Nicholas Ø. Haagensen og Morten Johan Henriksen kan ikke skryte på seg lignende meritter men er godt kjent i lokalmiljøet og brenner for sporten og er sultne på å lære om sporten.

(Foto: Konsentrasjonen var høy under den første treningen til Ålesund Phoenix)

Etter ei avstemning på Facebook på seinsommeren ble det endelige navnet bestemt: Ålesund Phoenix. Som mange kanskje vet så er føniksen en mytisk fugl som stiger ut av asken og er gjerne avbildet omgitt av flammer. Dette navnet og denne skapningen synes klubben symboliserer både byens historie og klubben bra sier en talsmann for klubben. Etter bybrannen i 1904 reiste Ålesund seg bokstavelig fra asken og ble vakrere enn før. Ålesund Phoenix satser og å reise seg fra ingenting til å forhåpentligvis etter hvert å sette ålesundernes hjerter i brann for enda en sportsklubb i byen.

Lørdag den 5. september var det et informasjonsmøte på Ålesund internasjonale skole der klubben hadde en presentasjon over mål og framdrift samt presentasjon av det foreløpige styret. Etter hvert så håper klubben å få med flere personer på den administrative siden i og med at i følge reglene så på et lovlig valgt styre bestå av visse roller og et antall på 10 personer.
Lørdag den 12. september hadde Ålesund Phoenix sin første trening med nesten fulltallig trenerteam og litt over 20 spillere på bane klubben hadde vært så heldig å få låne gratis med Spjelkavik IL. I og med at banekapasiteten i området er såpass sprengt har og klubben et arbeid å gjøre for en fast treningsbane (og i fremtiden kamparena) er på plass. Treningen gikk over all foventning ifølge trenerstaben og klubben satser på treningsleirer og treningskamper til vår.en før de stiller i 2.divisjon (den laveste divisjon som alle nye lag må starte i) våren 2017.

Personer som vil delta enten på banen eller i støtteapparatet er hjertelig velkommen til å bidra sier klubben. Så da gjennstår det bare å se om Ålesunds nye fyrige fugler kan sette byen i brann.


Hvilket forhold har du til amerikansk fotball? Fortell oss i kommentarfeltet under!
Tags: