5 grønne perler i Ålesund

Her om dagen blei e sittende å tenke. Nåkke som sjeldent kommer nåkke bra ut av, men det gjorde det på en måte dinne gangen her. E har jo flere ganga til dåkke sverga min troskap til brostein, bakgårda og eksos. Vel, e måtte innrømme nåkke - e e ganske glad i byens grønne perle og. For vi e faktisk så velsigna at vi har nåkken her i byen. Så da tenkte e at e skulle dele mine favoritta (ikke nødvendigvis rangert).

1. Byparken

E gikk i Midtbyen barnehage. Den ligge akkurat når du kommer inn i Byparken der med Apeskrekken, og han Rollon for dåkke som ikke visste det. Apeskrekk. Bare hør på navnet. Det va jo herlig for småunga å få lov til å leike under et digert tre med et så tøft navn. Og vi kunne til og med gjemme oss heilt der inne. En heilt egen liten magisk fantasiverden blant stikkende nåle.

2. Byfjellet Aksla

Når barnehagen skulle på litt lenger ekskursjona va det vårt kjære byfjell Aksla som gjaldt. Gangstia omgitt av høye trær, gress, og lyng. Og den gang gikk e med på at det va nåkke som hete «Det finnes ikkje dårlig vær, bare dårlige klær». Men det fikk me til å oppleve en av mine favorittlukte til den dag i dag: lukta av våt blåbærlyng etter duskregn. Åh... den som va en liten pode sittende i ei våt lyngtue og spise blåbær igjen.

3. Storhaugen

Nabolagets paradis. 5 minutt fra huset e vokste opp i, så va det den grønne flekken e kunne stikke av til etter e kom hjem fra barnehagen og barneskolen. Som e har skreve om i ei tidligere spalte va den åsted for utallige ting - som midt første kyss, klatretura opp etter knausen, og diverse villbass-streka fra smågutta.

4. Tueneset

Før Atlanterhavsparken kom, så va Tueneset ei badestrand. Det va det. Ei populær ei og. E huska mang en sommerdag vi dro utover med pledd, campingstola og niste for å møte venner og nyte finværet. Lillebror min va gærn etter å leite etter småkrabbe i fjæra. E va den gangen som den dag i dag den litt mer bedagelige typen som lå på pledd og leste tegneserie eller bøker. Som etter hvert bare blei ei unnskyldning til å se på jentene i bikini.

5. Volsdalsberga

Litt ut i ungdomstida kjøpte foreldra mine hus oppi fjellsida i Volsdalen. Nærmeste nabo til skauen på Aksla og herr og fru Hjort og Flaggermus også. Reine safarien for ei bakgårdskatte som me. Men det betydde også at - at og til i hvert fall - blei Tuneset litt langt. Men det gjorde da ikkje nåkke - for rett ned i dumpa ligge Voldsdalens grønne sommerperle Volsdalsberga. Den blei kanskje enda flittigere brukt av undertengnede med sine to små «vike» Gutavika og Jentavika, og sine litt bortgjemte svaberg. For det første va den nærmere så e kom me dit heilt greit på egen hånd. Men kanskje viktigere; som tenåra går blir vel interessen for pene jente i bikini økende sommer for sommer…men e fikk selvfølgelig lest litt også da.

Over og ut fra Demmagutt.


Vet du om noen grønne perler i Ålesund? Fortell oss i kommentarfeltet!
Tags: