Lene Orvik med ny kolleksjon for BIKBOK

- Alle gode ting er tre?


I løpet av fem år, har Midsund – jenta Lene Orvik (28) rukket å bli en av Norges største motebloggere. Hver dag holder så mange som 12000 unike lesere seg oppdatert med siste nytt om hennes hverdag, interesser og hennes store lidenskap for mote. Siden høsten 2014 har hun lansert to kleskolleksjoner for BIKBOK, og nå er hun også straks klar for å lansere sin tredje og siste kolleksjon for den populære kleskjeden. I denne anledningen, fikk jeg stille henne noen spørsmål om hennes tanker rundt kolleksjonen og hennes forventninger til lanseringen.

Tekst: Sara Katrin Walstad Haraldsen
Foto: Thomas Qvale

Du lanserer snart din tredje kolleksjon for BIKBOK. Hvordan føles det?
Det føles superbra! Føler jeg har lært så utrolig mye underveis, og at dette er den kolleksjonen som er absolutt best. Så det blir veldig spennende å se hvordan den blir tatt imot.

Både din første og andre kolleksjon, ble solgt ut på rekordtid. Hva slags forventninger har du til denne lanseringen?
Hehe ja, og det er helt fantastisk! Veldig ydmyk altså.
Jeg har fått tilbakemeldinger fra lesere og følgere, som sier at dette er den beste kolleksjonen så langt, så jeg håper jo den selger like bra som de to forrige. Men jeg har ikke noen forventninger utover det. Jeg håper på det beste, og blir fornøyd uansett utfall.

Har du noen planer eller drømmer om å lage flere kolleksjoner for BIKBOK i fremtiden?
Nei, dette blir nok den siste. Det har vært en utrolig morsom reise. Jeg har fått jobbe med så mange fine folk, jeg har møtt på mange flotte lesere under lanseringene og ikke minst har jeg har fått så gode tilbakemeldinger som har gitt meg mye. Men nå har jeg fått meg 100% jobb, i tillegg til at jeg har bloggen ved siden av. Så da blir det ikke så mye tid til noen flere kolleksjoner. Men jeg har blitt mange erfaringer rikere, og jeg er storfornøyd med alle resultatene.

Tidligere så har du kun lansert kolleksjonene dine i Norge. Hva med resten av Skandinavia? Har du noen ønsker eller mål om å få gitt ut en kolleksjon til Sverige og Danmark også en gang?
De har blitt lansert i Norge ja, men har likevel blitt shippet til både Sverige, Danmark og Finland gjennom BIKBOK sine nettsider. Mesteparten av salget har helt klart vært her i Norge, og jeg tror ikke det er så mange fra andre deler av Skandinavia som vet hvem jeg er, så Norge holder i plenty for meg.

Din første høstkolleksjon som du lanserte ifjor, bestod av en rekke feminine høstplagg. Hvilken stil har du valgt å gå for denne gangen, og hva er det du har lagt mest vekt på i forhold til farger, snitt og kvalitet?
Ja, denne gangen er den mer røff. Den har litt mer nordisk preg, med masse digge høstkvaliteter som fint kan kombineres sammen. Suede, teddy, blonder og skinn for å nevne noe. Fargene er ganske nøytrale, men denne gangen har jeg valgt en farge som popper litt – nemlig rød. Og den har blitt godt mottatt. Blir spennende å se hva folk handler mest av denne gangen.

Du jobbet også som daglig leder ved BIKBOK Stor Moa og Moa Øst i Ålesund for noen år siden. Hvordan føles det å gå fra å være butikksjef til å bli kjedens faste klesdesigner? Var det noe du så for deg å bli da du jobbet i butikken?
Det er utrolig hyggelig altså. Dette hadde jeg aldri drømt om. Jeg føler meg kjempeheldig som har fått en så stor mulighet. Overhodet ikke noe jeg så for meg da jeg jobbet på BIKBOK selv, men det er jo kjempekoselig at de ville ha meg meg på teamet da.

Hva var det første du tenkte da du fikk spørsmål om å lage din egen kolleksjon for BIKBOK?
Da tenkte jeg med en gang JA! Hehe. Det var en mulighet som jeg ikke kunne la gå fra meg.

Basert på de høsttrendene som er i år – hvordan ser ditt favorittantrekk ut? Tenk både til hverdag og til fest.
Til hverdags må jeg si at lag på lag blir en slager i år. Mikse og matche med masse høstkvaliteter som gjør antrekket litt mer spennende. Fra kolleksjonen ville det for eksempel blitt suedebukse, blondebody, suede skjorte over og teddy vest eller teddy jakke. Selvfølgelig med veske og accessories fra kolleksjonen. Til fest vil jeg nok satse på det røde settet med skjørt og blazer. Blazeren oppi skjørtet, slik at det ser ut som en kjole, og gullsmykke fra kolleksjonen, samt et par høye, klassiske pumps til.

Hva er dine must haves plagg du må ha til høstgarderoben din i år?
Teddyjakke, suedevest, skinnbukser og skjørt + skinnjakke, basic topper og skjorter, samt gode tykke ullgensere.

Hvis du kan plukke et favorittplagg fra den kommende høstkolleksjonen din, hva vil det være?
Det må være den kamelfargede jakken! Den kan brukes som både kamelfarget suede jakke og offwhite teddyjakke. Den kan altså vrenges, så der har du plutselig to i èn.

Har du planer om å dra på lanseringsturné i år? Isåfall hvor og når?
Ja, det blir en liten en. Jeg har ikke så mye tid til overs på grunn av den nye jobben, så denne gangen blir ikke til at vi reiser noe sted. 13. oktober har vi lansering ved Sandvika Storsenter, 14. oktober på Karl Johan og 15. oktober lanseres den over hele Norge og på nett. Jeg gleder meg!


Gleder du deg til lanseringen av den nye kolleksjonen? Fortell oss i kommentarfeltet under!
Tags: