Da det e som mørkest

Mandagsblues e et kjent fenomen. Mandagssjuka. Blåmandag.

Kjært barn har mange navn. Ofte har «barn» som ikkje e så kjære enda flere. Merkelig ditte der kor vi gjerne e mer fargerik og oppfinsomme på å finne på navn til ting, persona eller fenomen vi ikkje lika. Det e alltid litt ekstra hardt å stå opp på igjen på en mandag for å gå på jobb etter helgas utskeielsa. Januar e kalenderårets blåmandag. Vi venta og venta på at den store julehøytida skal komme med forberedelsa, da spesielt den siste oppløpsida i desember. Tre, gave, presanga og alt det andre skal ordnes før julefreden endelig senka se og vi kan nyte heile herligheta. I fjor fikk jo vi nesten 2 uke sammenhengende fri og.

Det flomma over med godt selskap, god mat, god drikke og masse anna vi kanskje ikke unne oss ellers i året. Så e det stopp. Den grå hverdagen e tilbake. Havrelefse og strieskjorte. Joda, no e d jo ikke akkurat gale i olje-Norge på tross av lavkonjunktur og stopp på kjøpefesten som dem sa på nyhetene i helga, men e har til dags dato ikke hørt en person si at dem lika januar! Folk klaga på dårlig råa etter å ha brukt litt for mye penga i desember, det e mørkt og i år e det til og med kaldt… Når e våkna i dag morges va det minusgrader på soverommet mitt... E bør få me en ovn der inne. Det e jo som den globale oppvarminga har tatt se en liten ferie!

Sjøltilitten får for mange og se en liten knekk ganske fort i begynnelsen av året - for vi e jo veldig flink til å love oss sjøl i champagnerusen på nyttårsaften at det kommende året skal e klare å ta av dem 10 kiloane. Slutte å røyke. Kutte ned på ølla til fotballkampane. Trene litt mer.

Nyttårsforsett - alle brutte løfters mor.

Nei, si det heller et par uke ut i januar eller februar. Da tror no i hvert fall e at sjansen til at det holder e litt større. Kall me gjerne overtroisk, men det e håp i hengende snøre! Bare vi får trava oss i gjennom dinne kalenderårets ugress så kan vi trøste oss med at det som står for døra e årets korteste måned! E aldri så gale at det ikkje e godt for nåkke! Men januar kan du få billig fra me… Vi får trøste oss med at det e mørkest rett før daggry!

Over og ut fra Demmagutt!Har du noen nyttårsforsetter? Fortell oss i kommentarfeltet!
Tags: