8 plasser å besøke i Ålesund

1. Fjellstua


Er man turist og kommer til Ålesund, er det obligatorisk å besøke Fjellstua på toppen av Aksla-fjellet. Spør du en innfødt, kan vi garantere at vedkommende er der minst én gang i måneden. Hjemmeside: Klikk her.


2. Brosundet


Følelsen av å sitte på en benk ved Brosundet og følge med på det yrende folkelivet på sommerstid er magisk. Brosundet er noe av det som gjør Ålesund til Ålesund, og det er derfor nummer 2 på listen vår.


3. Atlanterhavsparken


Viden kjent som en arkitektonisk perle, er Atlanterhavsparken et must å besøke om du er i Ålesund. Her kan du oppleve dykkershow, mating av pingviner og seler, og du får også muligheten til å holde edderkopper og slanger. Hjemmeside: Klikk her.


4. Aalesunds Museum


Aalesunds Museum er et bymuseum som ligger i hjertet av Ålesund. Et besøk på Aalesunds Museum forteller deg den eventyrlige historien om byens utvikling, fra den var et lite fiskevær til dagens moderne kystby. Hjemmeside: Klikk her.


5. Sunnmørsalpene


Enten man er nybegynner eller profesjonell fjellklatrer, så har Ålesund og Sunnmøre massevis å by på når det gjelder fjellturer. Les mer om Sunnmørsalpene her.


6. Jugendstilsenteret


En katastrofal bybrann i 1904 etterlot hele Ålesund by i aske. Gjenoppbyggingen skapte et av Europas mest karakteristiske bygningsmiljøer i jugendstil. Jugendstilsenteret gir et innblikk i stilarten gjennom autentiske interiører, multimediaprogram, gjenstandssamlinger og skiftende utstillinger. Et besøk her gir deg et unikt innblikk i Ålesunds historie. Hjemmeside: Klikk her.


6. Alnes Fyr


Majestetisk reist ytterst på kysten av Godøya, er Alnes Fyr et fantastisk skue for alle som er interessert i flott natur og nydelige omgivelser. Alnes Fyr ligger bare en kort kjøretur fra Ålesund sentrum. Hjemmeside: Klikk her.


7. Ålesund Kirke


Enten man er religiøs eller ei, er det vanskelig å nekte på at Ålesund Kirke står som et landemerke i Ålesund sentrum. Kirken ble reist i 1904, og er et flott stykke arkitektur, som man burde besøke når man er i Ålesund. Hjemmeside: Klikk her.


8. Borgundgavlen


I Borgundgavlen er det reist 55 gamle hus omkranset av et vakkert friluftsområde. Utstillingene i hovedbygningen og båthallen forteller om sunnmøringens liv gjennom årtusener. På sommerstid er dette en ypperlig plass å tilbringe dagen på. Hjemmeside: Klikk her.


Er du enig med listen vår? Fortell oss i kommentarfeltet hvis det er noe du mener mangler på listen :-)
Tags: