6 steder i Ålesund barna vil elske

Tekst: Camilla Henriksen

Ålesund har så mye vakkert å by på, men de minste er under gjennomsnittet interessert i utsikten fra Fjellstua og arkitekturen i sentrum. Allikevel er det ikke vanskelig å være superhelt i barnas øyne, om du tar dem med til disse stedene.


1. Barnas Lekeland


Når regnet står vannrett utenfor vinduet og trærne bøyer seg ned til rota er det ikke fristende å gå ut. Samtidig klatrer barna oppover veggen og henger i gardinene, så en eller annen aktivisering av de minste er på sin plass. Da er det få steder som slår Barnas Lekeland i Spjelkavika. Så fort dere er innenfor døra forsvinner barna inn i en drømmeverden uten sidestykke mens de sklir, klatrer, heier og hoier mens du drikker kaffe med øreproppene trykket langt inn forbi trommehinnene. Flere timer senere sitter dere i bilen mens du nyter stillheten med salige små i baksetet.

Alder: Fra ca 1 år
Åpningstider: http://www.barnaslekeland.no/nb-NO/Alesund-apningstider.aspx
Priser: http://www.barnaslekeland.no/nb-NO/Alesund-priser.aspx


2. Atlanterhavsparken


Det er noe spennende med å se digre fisker på nært hold. Både voksne og barn sitter med hakeslepp og stirrer hull i den tykke glassveggen som skiller dem fra torsk på størrelse med bilen du kom dit i, og peker på gjedda som kommer snikende for å få en bit av matposen til dykkeren i fiskemylderet. Barna syns aktivitetsrommet er ekstra spennende og fisker krabber og holder sjøstjerner med livets lyst før de løper ut å ser på pingvinene og selene. Her kan du være store deler av dagen, mens barna opplever fiskefôring og pingvinmating.

Alder: Fra ca. 6 måneder
Åpningstider og dagsprogram: http://www.atlanterhavsparken.no/toppmeny/praktisk-info/informasjon/AApn...
Priser: http://www.atlanterhavsparken.no/toppmeny/praktisk-info/informasjon/priser


3. Moa og Løvenvold Kino


Det å reise på kino å se en herlig barnefilm er en kjempegod unnskyldning for å kjøpe den største bøtta med popcorn. Du kan lene deg godt tilbake og senke skuldrene mens fargerike figurer og filmmusikk underholder dere i nærmere to timer. Perfekt om været er kjedelig eller du bare vil vekk fra hybelkaniner og fjell med skittentøy. Om du er nybakt mor er det også greit å vite at det av og til blir satt opp egne babykino-forestillinger.

Alder: Fra 2 år og oppover
Filmer og program: http://www.nfkino.no/alesund/


4. Moa svømmehall


Om du vil ta med barna for å bade kan Moa svømmehall tilby en 35 meters sklie, konkurransebasseng og stupebasseng. For de minste finnes det et oppvarmet øvingsbasseng med liten sklie og plaskedam for de bittesmå. Svømmehallen har også egne tider for babysvømming.

Alder: Fra nyfødt og oppover
Åpningstider og priser: http://www.moasvommehall.no/apningstider


5. Borgund Dyreklubb


Med Sunnmøre museum og Borgund kirke som nærmeste nabo finner du Borgund Dyreklubb sin åpne besøksgård. Her kan du ta med deg barna og la dem titte på alle hestene, hønene, kaninene, undulatene, papegøyene, grisene, geitene og eselet Tussi, for å nevne noen. Det koster ingenting for å kunne komme å se og barna syns det er kjempespennende. En innertier om du vil være ute i finværet.

Alder: Fra 1 år og oppover
Åpningstider: http://borgunddyreklubb.webs.com/pningstider.htm


6. Åpen dag på brannstasjonen


Hvert år åpner brannstasjonen sine dører og lar de minste få et spennende innblikk i deres verden. Det er fokus på brannvern, og barna lærer masse om brannøvelser hjemme og tiltak ved brann med blant annet rebusløp og brannslukking med apparat med foreldrene. Høydepunktet er selvsagt å få sitte i førersetet på brannbilen samt testing av brannslangen. Når du reiser hjem kan du være sikker på at de aller fleste vil bli brannmann når de blir store!

Brannvernuka er en landsomfattende informasjonskampanje som arrangeres av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnsikkerhet og beredskap og If Skadeforsikring.

Alder: Fra 2 år og oppover
Dato for neste åpne dag er ikke satt ennå, men her kan du holde deg oppdatert: http://www.brannvernuka.no/Apen-dag-pa-brannstasjonenVet du om noen kule steder man kan ta med barna? Fortell oss i kommentarfeltet!