5 ting som gjør Ålesund fantastisk

1. Nydelig arkitektur

Fra spisse tårn til fargerike og majestetiske bygninger - Ålesund er en by med mye fantastisk arkitektur, og er man turist er det lett å drømme seg vekk når man går gjennom byens gater.


2. Utsikten fra Fjellstua

Er man turist og kommer til Ålesund, er det obligatorisk å besøke Fjellstua på toppen av Aksla-fjellet. Spør du en innfødt, kan vi garantere at vedkommende er der minst én gang i måneden.


3. Shopping

Bare et kvarter fra Ålesund sentrum finner man kjøpesenteret Amfi Moa. Senteret kan skilte med hele 170 butikker, jevnt fordelt mellom klesbutikker, spisesteder, eiendomsmegler, apotek, bilpleie, vinmonopol, og til og med skomaker. Moa har også 2500 gratis parkeringsplasser, noe som kan få enhver sunnmøring til å skjelve i buksene av fryd.


4. Friluftsmuligheter

Ålesund er et mekka for folk som elsker fjellturer og friluftsliv. Fra ti minutter til et par timers kjøretur unna finner du fjell og turstier av alle vanskelighetsgrader, og her er nok av fjell til å holde enhver entusiast okkupert i lang tid. (På bildet: Storhornet på Godøya)


5. Atlanterhavsparken

Bare fem minutters kjøretur fra Ålesund sentrum finner du Atlanterhavsparken. Her kan du oppleve dykkershow, mating av pingviner og seler, og du får også muligheten til å holde edderkopper og slanger.


Er du enig med listen vår? Fortell oss i kommentarfeltet hvis det er noe du mener mangler på listen :-)
Tags: