5 tilfeldige: Mitt førsteinntrykk av Ålesund


Tekst: Lizbeth Osnes

Ålesund er en vakker by, det er i hvert fall noe av det første vi fra traktene nevner når vi snakker om byen vår. Men hvilket førsteinntrykk gir egentlig Ålesund?

Vi har spurt fire innflyttere og én besøkende, om hva deres førsteinntrykk av vårt fantastiske Ålesund var. Som om vi ikke er stolte nok fra før, var dette svarene vi fikk:

Caroline Good (39):

Førsteinntrykket mitt av Ålesund var ikke så veldig bra. Jeg besøkte Ålesund med Hurtigruta, og alt jeg så var kaia. Når jeg senere flyttet hit fra Sveits, ble inntrykket et helt annet. Jeg tok norskkurs og turistguidekurs, og på den måten lærte jeg både byen, jugendstilen og Ålesunds historie å kjenne. Nå syns jeg byen er en vakker by.

Magnus Bergman (40):

Mitt førsteinntrykk var hvor fint det er her – med fjelltoppene mot himmelen, sjøen og byen i seg selv. Jeg har kun positivt å si om Ålesund!

Lise Dahlgård (35):

Jeg har flyttet fra eksos og bilstøy i Grimstad, til denne nydelige, folkevennlige og flotte byen. Her er det ingenting å si på verken servicen eller mennesker jeg møter – Ålesund er Norges flotteste by!

James Samuel Attwood (29):

Førsteinntrykket mitt var at det er var en nydelig utsikt, med sterke kontraster fra bratte fjell, og fjorden like ved. Ålesund ser ut til å være åpningen til havet. Gatene var ofte kalde og det var sterk vind, derfor kunne det virke som om folk ikke smilte. Men når man kom inn i varmen et sted, var folk åpne, smilende og hyggelige.

Marit Mortensen (24):

Byen er helt klart veldig fin. Jeg gikk en tur dagen etter at vi kom på besøk hit fra Storkmarknes i Nord, og særlig jugendstilen fascinerte meg veldig, det er så fint å se at de har bevart så mye fra gammelt av. Jeg la også merke til at det var veldig mange statuer der! Ellers må jeg si at Ålesundere faktisk ikke snakker så veldig rart slik jeg hadde blitt fortalt, dialekten er jo så fin og søt! Det virket også som om alle der er så hyggelige, hjelpsomme og imøtekommende. I butikkene fortalte de gladelig om salg, så at Sunnmøringer er gjerrige tror jeg i hvert fall ikke noe på. Alt i alt en veldig stor kontrast til Nord-Norge, og hadde det ikke vært for at jeg vil bo nærme familie som nekter å rikke på seg, hadde jeg definitivt ønsket å flytte dit.

Hva synes du om Ålesund? Fortell oss i kommentarfeltet!